måndag 27 oktober 2014

En hosta med vacker höstfärg.

'I år har det varit ett år då hostorna får fin höstfärg hos mig. Det finns ju de som inte åldras vackert men några tar verkligen i och lyser. En av dem är Hosta 'Abba Dabba Do' (Tony Avent 1998), en sport av 'Sun Power'. 'Abba Dabba Do' är en trevlig sort som blir relativt stor. Den har ljust gröna blad med en cremegul distinkt kant, och den växer på sig bra. Blommorna är ljust lavendel, och som jag ser det så är det inte därför man har den. Hos mig står den uselt och får kämpa med rotogräs, men klarar sig fint ändå. Den ska tåla mycket sol, själv har jag min i halvskugga och det funkar det med. Ett tips om ni inte har den!


Inlägg av Lotta B

1 kommentar :

  1. En hosta som jag inte sett tidigare. Är väldigt svag för de vasformade och om det finns ett mervärde med fina höstfärger är det givetvis en bonus. Önskelistan blir än en gång något längre.

    SvaraRadera