söndag 20 juli 2014

Jag gillar också hostor!

Efter nattens matsökande hittade jag ett perfekt ställe att ligga och slappa i det vackra sommarvädret. Tänk att det finns snälla människor som ställer ut krukor i skuggan som de dessutom håller fuktiga. Under dagen har jag mest hållit mig stilla och låtsats att jag är en hostablomma. Vissa tycker ju att det är lite si och så med hostablommor så varför inte testa en i brunt? I bland kan det vara skönt att gräva ned baken bland bladen för att få lite mer svalka. 

Andra dagar gömmer jag mig gärna under krukorna eftersom de flesta står på sk. tassar. Bland hostorna hittar jag en och annan snigel som jag med förtjusning slukar. Den som sköter hostorna uppskattar att jag hjälper till med detta. Jag tycker att det borde finnas krukor med hostor i fler trädgårdar så mina kompisar kan få det lika bra som jag. 

Tidigare hade jag en paddgranne som bodde i en rabatt lite längre bort i trädgården där jag bor. Han gillade att till hälften gräva ned sig i jorden under riktigt stora hostor. Det funkade för honom, men jag föredrar krukor.
Ligger och softar
Idag chillade jag i en blå hosta, får ta och fundera på var jag dyker upp i morgon.

Hälsar herr Padda

3 kommentarer :

 1. Fniss, vilken underbar historia:) Ibland önskar jag att jag också kunde få skugga o svalka under hostablad men sniglarna tror jag att jag hoppar över:)

  SvaraRadera
 2. De är ju bara sötast! Älskar både grodorna och paddorna, i år bor en groda i växthuset och skrämmer mig varje gång jag vattnar då hen studsar iväg. Och inte vågar ja flytta krukorna, för paddorna lyckas då klämma sig under även om man inte har tassar...

  SvaraRadera
 3. Härligt inlägg A-C. En groda vore trevlig att ha som gäst i någon hostakruka.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera