fredag 6 juni 2014

Förra vårens "stolleprov"

våra inköp från USA, har överlevt vintern och en av plantorna, Iris 'Black Joker' kommer med två knoppar. Den här irisen föll jag pladask för så det skall blir spännande att se om blommorna är lika fina som jag tror. Så fort den första blomman slagit ut skall jag återkomma med ett foto.
Den andra irisen jag köpte från USA har fört en lite tynande tillvaro men efter det att jag flyttade plantan i våras har den vuxit till och nu tror jag den har goda chanser till ett fortsatt liv. Iris 'Silver Girl'.


Inlägg Birgitta H Olsson3 kommentarer :

  1. Åhh! Vad roligt! Kul att de klarat sig och så spännande med en blomma i år. Hälften av mina klarade sig och jag har också någon blomma som verkar komma, jättekul

    SvaraRadera
  2. Namnen låter väldigt löftesrika så det blir spänd väntan på bilder här. Såg knoppar i ett par jag köpte från USA runt 2010. Lika roligt varje gång.

    SvaraRadera
  3. Ja, visst är man stollig när man deltar i en "högriskbeställning". Här blir det inga blommor i år. Gläds åt att ni har bättre tur. Av mina inköp 3 st + en gratisplanta överlevde två st. inte livet i kruka. Den gula 'Head Start' levde sommaren 2013 men kom inte upp i våras. Överlevaren 'Silver GIrl' är är lite större än Birgittas då jag har tre "fans". Får hoppas på blomning nästa år. /Stolle A-C

    SvaraRadera