onsdag 7 maj 2014

Vågigt värre


Någonstans läste jag att man som hostaintresserad genomgår tio olika faser. Skrattade igenkännande då jag vid det tillfället närmade mig mitten på skalan. Hade passerat stadiet då jag köpte allt jag tyckte var snyggt, ju mer ovanligt variegerat desto bättre, och börjat titta lite närmare på färg och form och då gärna på de enfärgade..

Några år senare är jag nu inne i en fas där jag är fascinerad över bladstruktur. Tycker mycket om de med tydliga bladnerver (vener) och gillar de med en tydlig böljande, vågig bladkant. För att dessa egenskaper skall komma till sin rätt krävs det att bladen är rätt stora.

Två exempel på detta är den gulbladiga ' Sun Power' och den mörkt gröna 'Niagara Falls'.

'Sun Power'

'Niagara Falls'
På "skalan" som hostaintresserad har jag nu stannat upp då kommande steg handlar om att börja experimentera med att hybridisera. Vet inte ens om jag vill öppna den dörren. Så tack och lov finns det många fler färger, former och strukturer att titta närmare på.

Inlägg av: A-C


3 kommentarer :

 1. Vackra bilder. Variegerade hostor tycker jag ganska ofta är svåra att få att passa in bland de andra växterna i rabatten. Undra i vilken fas jag befinner mig? Gillar hosor med röda 'ben'.
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Själv är jag nog inne i "glömfasen" för jag är oftast osäker på vilka hostor jag har eller inte:) För övrigt gillar även jag stora hostor med vågig kant, de "säger" väldigt mycket i en rabatt.

  SvaraRadera
 3. Och jag är väldigt förtjust i de upprättstående vasformiga, den fasen har jag nog varit i ett tag.

  SvaraRadera