torsdag 15 maj 2014

Strax före Påsk

kom hostorna som vi beställde i december när vi hade HIH-träff på Trädgårdsföreningen i Göteborg.Fast de varit på resande fot i en hel vecka såg de riktigt fina ut.


Vi var 12 st som hade beställt. Här har A-C och jag börjat med fördelningen.


Inte ser de mycket ut för välden när de precis är inkrukade


men så här ser de ut efter ca 3 veckor i kallbänk. Hade jag satt dem i växthuset hade de nog kommit längre. Alla kommer fint men tar lite olika tid på sig, precis som hostorna i trädgården.

Inlägg Birgitta H O


3 kommentarer :

 1. Mina har också kommit upp jättefint. Fantastiskt att se hur fort de tog sig o hur fina de är nu.
  Monica W

  SvaraRadera
 2. Mina börjar se bra ut också, men jag har de fortfarande skyddat, tänkte vänta till efter 1 juni med utplantering. Jag har alldeles för många hostor som stått öppet som fått frostskador

  SvaraRadera
 3. Efter några veckor i garagefönstret fick mina flytta ut i drivbänk. Upptäckte dessvärre i helgen att det där varit snigelinvasion där. Hade lagt ut gift men tydligen inte tillräckligt. En planta är nog tyvärr död och flera andra ser skabbiga ut.

  En höjdare verkar dock 'Blueberry Muffin' vara. Har växt så det knakar och har nu fått bilda kombo med en Helleborus x ericsmithi och en Athyrium niponicum 'Pictum'. Är mycket nöjd med de olika blågrå och vinröda nyanserna tillsammans.

  SvaraRadera