måndag 14 april 2014

Dagliljor som inte blommar

Frågor & Svar

Hemerocallis

Hej

Jag har dagliljor i rabatter och de blommar fint men de dagliljor som jag satt för länge sedan i kanten av gräsmattan mot oklippta ytor blommar inte. De har stått där jättelänge. Klarar de inte konkurrensen av gräs eller ska jag ge dem näring? Måste jag gräva upp dem och göra en ny rabatt för att få dem att blomma?

Hälsningar
Gudrun Oberg


Svar: Dagliljor klarar ofta att stå på samma plats under många år. Men att de slutar blomma brukar vara ett tecken på att det är dags för att dela. Min egen erfarenhet är att arterna som t ex Hemerocallis lilioasphodelus, den vanliga gula dagliljan, klarar sig längre utan delning än de moderna hybriderna.Föreslår att du gräver upp dina dagliljor, delar dem och sedan jordförbättrar. Du behöver inte gräva en ny rabatt utan kan återplantera på samma ställe.

Det finns mer information om delning av dagliljor på.hemsidan .


Komplettera gärna svaret med egna erfaranheter!

1 kommentar :

  1. Dagliljor kan ibland hamna lite för djupt om de stått länge på samma ställe, då vill de inte blomma, så det blir nog bra att gräva upp dem även om du inte delar dem, och plantera om dem i lite bättre jorde. De gillar inte konkurrens nåt vidare:-)

    SvaraRadera