fredag 13 december 2013

Mer än bara blad

När man pratar hostor så är det blad, blad och mera blad. Jag håller med, det är i första hand för bladen skull vi faller för en viss hosta och det är bladen vi ser under en längre tid i rabatterna. Det är bladens färg och form vi är ute efter men…
Jag tycker om blommorna med.  I år har jag kikat lite närmare på mina hostor, allt från knopp till fröställning och det är vackert, tycker jag. Den ljuslila knoppen tittar fram i det gröna höljet.Titta in i dem! Här är det ’Hydon Sunset’ En och annan fjäril hittar hit och de blir de inte fulare av, eller hur.   ‘Hanky Panky’


Blomfärgen varierar från mörk lila till helt vitt.

Hosta  ‘Cherry Berry’

Nog tycker jag även att fröställningen är rätt snygg.

Jag är kanske inte som alla andra men varför skall man vara det. Hostor gillar jag i alla fall, bladen, blommorna och fröställningarna.


Inlägg Monica W

7 kommentarer :

 1. Gillar också hostablommor, vet att många klipper av blommorna vilket jag aldrig skulle göra. En del är otroligt vackra. Däremot klipper jag av dem så fort de börjar att vissna eftersom de då fördärvar bladen.

  SvaraRadera
 2. Hostor har vackra knoppar och blommor om man bara tar sig tid att titta närmare. Jag klipper bort dom när dom börjar skräpa ner. /Carita

  SvaraRadera
 3. Jag gillar både blad och blommor! Så Hosta ligger bra till hos mig!!
  TREVLIG HELG i julstöket
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jag är också en "Hostablomälskare". Och precis som du säger brukar även knopparna vara snygga.

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara hålla med... ..särskilt Hostor som har lite utsträckta blomstjälkar är vackra.

  SvaraRadera
 6. Kul att se hur många som, liksom jag, är förtjusta i hostablommor!
  Monica W

  SvaraRadera
 7. Nog finns det många, många hostor med vackra blommor. Själv tycker jag om de som har blommor som är vita.
  Har just rensat bort 144 kommentarer från skräpposten. Ingen av dem uppskattade hostor. Inte dagliljor eller iris heller,
  trots kommentarerna ;-)).
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera