tisdag 5 november 2013

Reflektion angående några hostor

Frågor & Svar

Hosta


Upptäckte för ett tag sedan att två av hostorna vid vår infartsrabatt fortfarande var mer eller mindre helt gröna till skillnad från alla runt omkring. 


Det är ’Red October’ som skymtar bakom den uppstammade häggmispeln och ’Big Daddy’ som står hitom densamme, som är gröna. Undrar om det varit så andra år och om den här egenskapen är unik för bl.a. dessa två sorter? En del av mina andra hostor hade vid samma tidpunkt helt vissnat. Har någon av er andra lagt märke till samma sak eller är det bara en tillfällighet?

Undrar Monica H

4 kommentarer :

 1. Har inte de hostor du nämner men här är 'Twisted Totally' och 'Cinnamon Stick' fortfarande gröna.
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Här har 'Big Daddy' och 'Red October' båda vissnat ned på "normalt sätt.

  Noterade däremot i helgen att 'North Hills som enda hosta var nästintill grön. Denna sort är relativt ny hos mig så jag har aldrig tidigare noterat hur den beter sig på hösten. Liksom 'Big Daddy' tillhör den Fortuneigruppen men om det går att dra några slutsatser utifrån det vet jag inte.

  'Red October' och 'Cinnamon Sticks' har däremot samma "mamma'" H.longipes var. longipes f. hypoglauca.Denna art blommar relativt sent och senblommande sorter brukar ju också hålla höstfärgen bättre.Intressant iakttagelse - får hålla ögonen öppna bättre nästa höst.

  SvaraRadera
 3. Min 'Red October' vissnade ner för någon vecka sedan, men den var betydligt senare än de flesta av mina andra Hostor. Senast av alla mina att vissna är en 'June' som står skuggigt. Den har blivit gul nu i helgen men har varit grön/gul och fin helt fram till nu. Min andra 'June' som står i halvskugga vissnade mycket tidigare än den som står skuggigt.

  SvaraRadera
 4. Jahapp, nu måste jag ut och kolla in mitt Hosta-bestånd. Tyvärr har jag varit ganska dålig på att märka upp namnen på dom - och jag tog hem en massa udda sorter från England för ett antal år sen. Så även om jag ser några som fortfarande är gröna så kan det kanske bli knepigt att veta exakt vilka det är. Men idag när det är sånt fantastiskt fint höstväder så passar det perfekt att kolla dom.....

  SvaraRadera