lördag 23 november 2013

Guld i rabatten!


De gulbladiga hostorna är fantastiskt fina i blandade rabatter. De är ofta nästan självlysande och piggar upp ett mörk hörn. Jag har många som jag tycker mycket om, och de här tre har varit riktigt fina i sommar. I år har vi inte haft så mycket besvär av sniglarna och det är ju bra för hostorna.


'Birchwood' Parky's Gold' blir en bra rugge, med relativt små blad. Hos mig står den i halvskugga.


'Golden Waffles' lite större blad, står i full skugga hos mig.


'Lakeside Cha Cha' en riktig pärla- Har en vit kant på den stora räfflade bladen, otroligt vacker. Står öppet hos mig.

Inlägg av Lotta B

6 kommentarer :

 1. 'Lakeside Cha Cha' var snygg. Bra med hostor som tål mer ljus så man kan blanda in dem i en solrabatt.
  Monica W

  SvaraRadera
 2. Tyckte också om 'Lakeside Cha Cha' i bilden. Har inte tyckt den sett alls så snygg ut i andra bildsammanhang. 'Berchwood..' har jag men den står för soligt inser jag när jag ser bilden här. Roligt att se de här gula i rabatter. /Carina

  SvaraRadera
 3. Från början stod min Lakeside Cha CHa lite mörkt och var inte alls fin. När jag flyttade ut de lite mer soligt så tog den fart och växte på sig med en gång.

  SvaraRadera
 4. Just nu tycker jag mycket om vågiga kanter så även jag gillar 'Lakeside Cha Cha'. Det tar dock tid all lära sig vilka av de gula som tål sol och ej. Likaså vilka av de gula som måste ha sol för att inte bli gulgröna. Tycker inte alltid att beskrivningen på växtplats stämmer.

  SvaraRadera
 5. Intressant frågeställning A-C, vi kanske skulle försöka inventera våra egna, tycker inte alltid att rekommendationerna stämmer.

  SvaraRadera
 6. Ja, A-C det var nog de vågiga kanterna jag föll för, förutom soltåligheten då.
  Monica W

  SvaraRadera