fredag 18 oktober 2013

Vanns i Peking 2008

Hosta som snittblomma

Möjligen gammal skåpmat att ta upp något som hände för sex år sedan men jag snubblade på några bilder från OS i Peking 2008.

Vid varje OS finns en speciell OS-bukett som alla medaljörer får vid prisceremonin. Pristagarna ägnar nog ingen speciell uppskattning åt just denna del av priset för buketterna brukar omedelbart kastas ut till publiken.

OS-buketten i Peking hade en ram av hostor (vågar någon gissa på vilken sort?). Jag har själv aldrig sett hostor användas av florister i Sverige men å andra sidan är jag inte mycket för snittblommor så jag tittar inte så noga. Lite inspirerad blir jag ändå av buketten. Hostablad tillsammans med gräs och ormbunke blir rätt så läckert! 


Finns det någon som har experimenterat med hostablad i buketter? Det vore kul att få se blogginlägg med inspirationsbilder på vad man kan göra.

Nu är säsongen för sådana övningar slut men vintern är ett gyllene tillfälle att drömma och planera för vad man vill göra nästa sommar.

Bilderna är OS-arrangörernas officiella bilder.

Inlägg av: A-C Carlson

4 kommentarer :

 1. Snyggt! Det är synd att "våra" florister inte har upptäckt hostabladen här:( Själv använder jag väldigt ofta hostablad till buketter som jag gör till mig själv och eftersom det ju finns ett otal olika former, färger o storlekar finns det alltid blad som passar:) Kul inlägg ;) /Monne

  SvaraRadera
 2. Använder ofta och gärna Hostablad i buketter. Har dock aldrig testat blomställningen. Tycker att Hostor som 'Lemon Lime', 'Leather Sheen' och andra som har en ganska hög och gles blomställning är väldigt läckra. Men har inte testat hållbarheten. Har inte så mycket bukettbilder men det går ju att fixa under nästa säsong :-) /Carina

  SvaraRadera
 3. Jag använder också hostablad i buketter, både enstaka smalare blad eller ett stort runt som kan inrama några höga blommor. Tyvärr är jag dålig på att ta bilder på buketter

  SvaraRadera
 4. Jag använder också gärna hostablad i buketter.
  Birgitta

  SvaraRadera