måndag 16 september 2013

Iris ’Lady Vanessa’


Irisen ’Lady Vanessa’ kom hem till mig i våras och stoppades ner i jorden tillsammans med några andra nykomlingar. I rabatten finns också några äldre trevliga plantor. Ja, jag trodde i alla fall att både de nya och gamla plantorna var trevliga men stackars Lady Vanessa verkar inte vara av samma åsikt. Först den 27/8 vågar hon försiktigt kika fram med en blomma hukande nere vid marken.


Varför blir det så här?


5 kommentarer :

 1. Har faktiskt ingen aning om vad som kan ha orsakat problemet? Kan bara hoppas att den inte uppför sig på samma vis nästa säsong för den ser ju otroligt vacker ut:)

  SvaraRadera
 2. Kanske är hon bara blyg eller så beror det på att hon är en Lady och att "fint folk kommer sent". Å andra sidan ser hon lite lätt handikappad ut genom att blomma på så kort stjälk, så kanske hon är besvärad av detta?

  Men det är underligt att en iris väljer att blomma så sent. Hoppas att den bara kommit i olag med tiden i år och att den blommar normalt nästa år. Den ser ut att vara fin och kraftig för att vara första säsongen.

  SvaraRadera
 3. Det är väl såns som kan hända när man delar och flyttar plantor. Jag tror du kan vara lugn för att den blir fin nästa gång den blommar.

  SvaraRadera
 4. Her hendte det samme med en nyinnkjøpt Hosta, blomsten var aldeles inneklemt nede ved bladfestet.

  SvaraRadera
 5. Skall bli intressant att se hur hon beter sig nästa år. Ladyn var kanske egentligen för fin för att blomma i år men kunde inte låta bli att kika fram lite ändå :)
  Monica W

  SvaraRadera