tisdag 6 augusti 2013

Välkommen "present"

På hösten 2012 så fick jag tillsänt plantor av Hemerocallis som jag inte hade beställt. Företaget i England (John Bowers) skulle nämligen läggas ner och trots att det varit auktion på hans plantor, så hade han fått en massa över. Så han skickade ut dem till tidigare kunder, jag fick alltså hela fem stycken! Nu har en av dem börjat blomma och jag föll pladask för den, men vilken är det!?  Inte kommer jag ihåg exakt var i rabatten jag satt plantorna, men jag vet att det är en av två namnsorter; `Banzai´ eller `Bertie Ferris`. Vore glad om någon kunde hjälpa mig att precisera namnet ytterligare. Den är så vansinnigt snygg med sina enormt stora blommor i gult, aprikos och orange samt stadiga och höga stjälkar.

Inlägg av Susie

4 kommentarer :

 1. Trevlig present! Jag tror inte att det är någon av dem. Bertie Ferries är en liten orange daglilja (bara 6-7 cm) jättesöt, jag har haft den. Slog upp Banzai och den ska ha ett jättestort rött öga, så den kan det ju inte heller vara

  SvaraRadera
 2. Kan också säga att Bertie Ferries är det inte, den har jag och den är som Lotta säger en liten orange daglilja. Du får leta vidare för den var riktigt läcker:)

  SvaraRadera
 3. Vilken sympatisk kundvård av plantskolan att skicka ut växter till gamla kunder när de inte har något att vinna på det i framtiden. Vad dagliljan heter har jag dessvärre ingen aning om.

  SvaraRadera
 4. Inter jag heller trots idogt letande i mina register, fast nu vet jag också att det INTE är någon av dom två jag trodde. Dom har inte blommat ännu och lär inte göra det i år tror jag. Ska dock fortsätta att leta.....

  SvaraRadera