måndag 12 augusti 2013

Namnproblem

Jag frågade ju i ett tidigare inlägg om någon kände igen den daglilja som jag i år blivit så förälskad i. Jag gav också två namnförslag, men inget stämde visade det sig.

Efter att ha kollat mina papper och anteckningar lite noggrannare – och dessutom fått se två andra dagliljor blomma som växer precis bredvid och som är lika gamla - så tror jag (denna gång är jag dock ganska säker) att det är `Big Success´.

`Big Success´

Även om den oftast visas som dubbelblommande på bilder. Men det stod om den när jag köpte den från England att den ”kunde vara dubbel” inte att den alltid är det!

Så nu ger jag mig, nu kommer den få heta `Big Success´ hos mig i alla fall!

En bit ifrån har jag sen en citrongul daglilja – kanske en spindel,  svårt att se när den är så äten på – som jag inte heller vet namnet på. 


Den tror jag dock kommer från Karin i Skara för en åtta år sen.  Så jag ska höra med henne om hon vet. Men viktigare, vad är det för något som ätit så mycket på den…..Susie Bloom 

2 kommentarer :

  1. Är den äten innan den slagit ut eller efter? Är alla blommor ätna? Om den är äten innan så är det ju lättare för djuret att knapra på ungefär samma ställe

    SvaraRadera
  2. Har aldrig sett att någon knaprat på en daglilja på det sättet förut. Inte snigel för de brukar bara ge sig på vissnade blommor. I litteraturen står det att tvestjärtar kan ge sig på dagliljor så det är ett alternativ. Mina Brugmanisiablad får liknande skador av tvestjärt. Är det bara på en enstaka blomma så kan det också vara ett kort besök av någon larv som tagit sig en smakbit. Har sett en hel del lurviga typer i sommar men de brukar inte stanna så länge. De letar nog efter en bättre värdväxt.

    SvaraRadera