fredag 16 augusti 2013

Några snyggingar

Det har blivit en hel del hostafoton i sommar, det finns ju så mycket snyggt. Hostor med vitt i tycker jag inte om, trodde jag, men på en promenad i Botaniska snubblade jag över den här och föll pladask. Visst är den ljuvlig ’White Christmas’.


Hmm, det här var inte bra, åter till ordningen! Hostor skall vara gröna. Vid besök hos några av vår förenings medlemmar hittade jag ett ”glamoröst” par gröna snyggingar. 


Nog är hon vacker, ’Marilyn Monroe’ med sina vågiga former. 


Och ’Elvis Lives’ går inte av för hackor han heller. Dessa två skulle vara fina hos mig bland alla mina brokbladiga, ja då pratar jag grönbrokiga förstås ;-). Det finns massa fint i gröna toner och listan kan göras lång men jag har försökt behärska mig lite här.


Men ett par grönbrokiga måste jag ju såklart ha med. Jag faller ju alltid för dessa, fast de här är lite mer blådaggiga än dem jag har hemma, ’Paradise Joyce'


och ’Mourning Dove’.


En och annan iris har också fastnat så som den här: Iris tenax var tenax. 
Visst är den söt!

Tur man har trädgård och att det finns så många snyggingar att drömma om!

Inlägg av Monica Wendt


9 kommentarer :

 1. Fina hostor, det är ju nu dom är som bäst (om inte sniglarna varit framme) Ha fortsatt skön sensommar/CArita

  SvaraRadera
 2. Riktiga snyggingar! Några har jag, men de är naturligtvis snyggare hos andra. ’Marilyn Monroe’ måste jag hålla uppe ögonen efter. Kul att se Iris tenax. Det är en iris som annars ofta är felnamnad.

  SvaraRadera
 3. Väldigt vackra allihop...å ha-begäret minskade inte precis....=)
  Ha det bäst !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. De 3 sista åkte upp på min vill-ha-lista. Håller med, de är riktigt snygga. /Carina

  SvaraRadera
 5. Flera "så snygga"! 'Paradice Joyce är givetvis en favorit men 'Morning Dove' en ny bekantskap som sätts upp på önskelistan.

  SvaraRadera
 6. Ni är goa! Det här var mitt livs första blogginlägg o er positiva respons är guld värd.
  :) Monica

  SvaraRadera
 7. Ser fram mot fler inlägg Monica ;-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. ’Mourning Dove’ var ju supersnygg och den åkte upp på min inköpslista ... TILLS jag tittade en gång till på bilden hihihi tar jag inte fel är fotot från min uteplats. Tänk så tokigt det kan bli ibland, nu sparar jag 7 euro direkt och kan leta efter någon annan istället, som jag INTE har.
  Skall skicka in en beställning till Hostaparadiset vecka 36-37 tänkte jag, om någon mer vill vara med. Så här års gör ju inget om bladen inte tål solen för de skall ju snart ner ändå.
  Karin //

  SvaraRadera
 9. Birgitta, jag har två till på gång, nu när den värsta skräcken släppt;-)
  Ja Karin, du har rätt bilden är från din trädgård. Det fanns massa snygga hostor där. Hm, låter intressant med en Hostabeställning.
  Monica W

  SvaraRadera