fredag 23 augusti 2013

Hostafavoriter - Del 3 (3)

Sista favoriten ut! Så himla svårt att "bara" välja tre stycken. Det lutade länge åt en annan ur Tardianagruppen men jag vill ändå gärna få med en av de rödskaftade. Eftersom sniglarna verkar särskilt förtjusta i dessa får de numera alla stå i kruka.

'Red October'

har verkligen utvecklats väl i sommar. Läckert mattgröna blad med rabarberprickiga bladskaft. Snyggt tuvformat växtsätt dessutom.


'Red October' är en Medium och ska bli 40-50 cm hög. Min håller sig snarare mellan 30-40 cm. Tror aldrig jag sett den blomma men de skall enligt uppgift vara ljuslila.

Inlägg av: A-C Carlson

7 kommentarer :

 1. Underbara bilder A-C. Har ett par små plantor. De skall jag redan i morgon plantera i en kruka. Så snyggt med de långa röda stjälkarna och med blad utan snigelangrepp.
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt vacker hosta, funderar allvarligt på om inte jag ska göra som du och plantera i kruka jag också:) SNYGGT!!

  SvaraRadera
 3. Detta är en favorit hos mig också! Bra val du har gjort:-)

  SvaraRadera
 4. Det har gått några veckor sedan jag skrev inlägget och nu blommar 'Red October'. Den har riktigt snygga knoppar och blommor som jag på hostafärgpaletten får kalla mörkt ljuslila.

  SvaraRadera
 5. Vilken läckerbit...den ska jag hålla utsikt efter...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Den är riktigt fin. Insåg att min hade blivit riktigt stor och inte så tanig längre, men att den var planterad mellan andra hostor så man inte såg den. Nu har jag lyft ut en bit och satt i framkant. Verkar vara perfekt för kruka så man kan se stammarna. Ditt ex ser verkligen bra ut.

  SvaraRadera
 7. En av mina favoriter med! Brukar bara köpa en planta av varje med detta undantag, den var så snygg så det blev två. Såg idag att den ena har en blomstängel, hoppas nu bara att sniglarna låter den vara ifred så jag får se blommorna.
  Monica W

  SvaraRadera