onsdag 5 juni 2013

En vitblommande hosta

med okänt ursprung är Hosta 'Lakeside Lollipop'.
När hostornas första blommor börjar vissna brukar jag snabbt vara där med sekatören. Vissna blommor i kombination med regn och sol tycker jag fördärvar bladen och därför klipper jag bort stjälkarna innan de blommat över. Nästan de enda hostorna i trädgården som får behålla sina blomstjälkar är de som bjuder på vita blommor och dit hör 'Lakeside Lollipop'.En liten (S) hosta med tjocka, ådrade, mörkt gröna och nästan runda blad. Att den inte är snabbväxande utan tar tid på sig för att bli vuxen är för oss som har en liten trädgård bara ett plus.


Från 1993, Chastian.

Mer om varför så många hostor har namnet Lakeside... hittar du här: http://forums.gardenweb.com/forums/load/hosta/msg0216505025204.html
 
Inlägg av Birgitta H Olsson


7 kommentarer :

 1. Snygg! Jag blir mer och mer förtjust i Lakeside's hostor. Hade bara Lakeside Cha Cha, som är fantastisk. Men nu i år på vår sambeställning köpte jag fyra till och de ser utmärkta ut.

  SvaraRadera
 2. Denna var ny för mig. Vilken skönhet!

  SvaraRadera
 3. Då ser vi fram mot ett blogginlägg från dig Lotta, ett inlägg om Lakeside's hostor. Här har jag bara två. Lakeside Lollipop och Lakeside Looking Glass.
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hmm, har ingen Lakeside får kanske skaffa mig några:)

  SvaraRadera
 5. Köpte Lollipop förra året och ser verkligen fram emot att den växer till sig. I HIH-bladet kommer vi att ta upp olika hybridisörer och Mary Chastain och hennes Lakesides är en av dem. Det finns över 150 registerade "Lakesides" och som sagts ovan är det är många som är fina. Jag har även 'Lakeside Scamp' - en liten snygging. Fyllde på med fyra nya vid vår sambeställning i år och av dem verkar framför allt 'Lakeside Doodad' vara en höjdare.

  SvaraRadera
 6. Jasså A-C, du klippte också till med 4 nya:-) Den av mina som jag för stunden är mest förtjust i av mina nya är 'Lakeside Dragonfly'. 'Lakeside Doodad' såg verkligen häftig ut, den ska jag ha i bakhuvudet.

  SvaraRadera
 7. Ich liebe Hostas....leider habe ich nicht so viele davon wie du....;-(
  Lieben Gruß Erwin

  SvaraRadera