måndag 27 maj 2013

Kära Stollar, nu är plantorna här …

Så här började det hela för ett par månader sedan…. 

Jag har bestämt mig för att beställa från Joe Pye Weed's Garden i år och eftersom ni ville att jag skulle höra av mig om jag gör det så.... Det är naturligtvis ett stolleprov som vanligt, men jag har ju trots allt några irisar (ett 30-tal) från dem som klarat sig genom åren. Tror att jag ska be dem skicka något senare än vanligt dvs att de skickar i slutet av april (inte kring 10:e).
Om någon av er vill vara med och beställa någon eller ett par irisar så är det ok, som ni vet är kostnaderna höga, men jag kommer att stå för den största summan.
www.jpwflowers.com

Hör av er och tala om i fall ni vill vara med i första hand så jag vet, så meddelar jag när ni måste ha bestämt er:-)

Hälsningar Lotta
Får man möjlighet att beställa från den katalogen är det svårt, nästan omöjligt, att låta bli.

Personligen fastnade jag för två stycken,


Black Joker och


Silver Girl

Stolleprov visst, men vad vore livet utan dem ;-))

När plantorna kom tyckte jag, som är ovan vid så långväga beställningar, att de såg lite bleka och ynkliga ut. Därför planterade jag dem i krukor som fick stå i ute under dagen och i växthuset under natten.
Nu när det gått ett tag har plantorna blivit betydligt grönare, skotten har börjat växa och rotat sig fint i krukorna. Ännu har jag inte planterat ut dem i rabatten, men snart är det dags.
Tack för att jag fick vara med om stolleprovet Lotta!
Inlägg av Birgitta H Olsson

4 kommentarer :

 1. :-) Vad kul att höra att dina verkar ha tagit sig bra. Det är alltid osäkert innan de kommer igång och växer. En av mina har dött, men jag har planterat ut några stycken. Du vet väl vem som står först i kön när det är dags att dela Black Joker:-)
  Det är trots allt så roligt när det är några som klarar sig, så vi kan få in lite roliga sorter till oss. I år har jag delat ett par stycken av USA irisarna som jag tar med mig till I17.

  SvaraRadera
 2. Silver Girl är ju helt fantastisk! Hoppas den kommer att frodas o bli en stor fin delbar planta som en dag dyker upp till försäljning. 1:a i kön! :)
  Jag skulle behövas lite trevliga irisar att blanda med mina pioner, dagliljor, hostor o nävor.
  Kanske man skall göra ett besök på I17...
  Monica W

  SvaraRadera
 3. Underbart skrivet Birgitta, känner också tacksamhet över stolleprovet:) Tror att mina klarat sig också trots att en av plantorna ser lite misstänkt ut:) Hoppas verkligen att den "kommer sig" ;) Om inte är det ju inget att göra åt, det är ju den risken man tar när man beställer från USA.

  SvaraRadera
 4. En stolle till anmäler sig. Av mina fyra (varav en "gratisplanta") finns det liv i två medan en verkar död och den sista råder det stor tveksamhet om.

  Hoppas verkligen på min 'Silver Girl' växer till sig och ser fram emot blomning kankse nästa år. Stolleprov är ett bra namn men ingen har dolt riskerna med denna sambeställning. Tack Lotta för att du lurar med oss i dessa äventyr!

  SvaraRadera