fredag 24 maj 2013

Blommande hostor!

Mina första hostor skaffade jag enbart för bladens skull. Blommorna, de tyckte jag var fula och klippte bort. Det kan jag fortfarande göra på en del sorter när de blommat ett par dagar, men jag har mer och mer börjat se att det finns hostor som har väldigt fina blommor.

Hosta 'Blue Cadet'

T ex så finns det flera vitblommande som är stiliga

Hosta 'Bressingham Blue'
 
och några som har riktigt mörkt lila blommor.

Hosta 'Hydon Sunset'

En del hostor har riktigt höga blomstjälkar och  en del producerar massor av blommor.  En av mina riktiga blomfavoriter är'Harry van Trier' som har massor av höga stjälkar med mörka blommor en annan är


'Royal Standard' som har otroligt vackra vita blommor.

Inlägg av Lotta B

1 kommentar :

  1. Jag håller helt med och klipper också ibland bort blommorna. Tycker du har valt jättebra exempel på snygga blomformer. Saknar dock blommor från "Mouseserien". De har inte bara har snygga blommor som är jättestora i förhållande till blad och planta, men därtill har de snygga knoppar. Men snygga knoppar kanske kommer i ett annat inlägg?

    SvaraRadera