fredag 19 april 2013

Trevlig nykomling

Den här dagliljan blommade hos mig i somras.  Jag har den namnad som 'Starling' men det är självklart fel. Den kan vara felnamnad eller så har jag förväxlat plantorna. Kan den komma från en HIH-träff?
Den har en udda färg och jag skulle nog aldrig ha valt att köpa den. Men så dyker det upp en trevlig planta i rabatten som är mycket blomvillig och intressant på fler sätt än så och så faller man ändå.

Gör ett försök till ID-identifiering här - annars så får den förbli utan namn.  Finns det någon som känner igen den?

Inlägg av A-C


3 kommentarer :

 1. Svårt att säga, Starling är det i alla fall inte som du säger:) Den kommer i alla fall inte från mig, väldigt snygg är den och kanske någon annan kan veta vilken det är:)/Monne

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag väldigt osäker efter att ha tittat riktigt noga, det kan kanske vara en från mig i alla fall, nämligen 'Scorpio':) Du får kolla upp den på Tinkers:)/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. 'Scorpio' noterad som möjlig ID. Hittade även 'Crazy Pierre'i HIH-Gruppens galleri. Bilden där stämmer väldigt bra.

   Både Scorpio och C-P har väldigt stora blommor och jag mätte aldrig storleken i somras men minnet säger mig att de var "normalstora" snarare än väldigt stora. Men det var första gången den blommade så när plantan etablerat sig mer så kanske den visar en annan sida.

   Svårt att återge färgen på bild och ändå krångligare att beskriva. Ljust gulaprikos är så nära jag kan komma. Det fanns en gång en modefärg som kallades "mandarin" som såg ut på detta sätt. Dock inte att förväxla med färgen på frukten manadarin som är något helt annat.

   Radera