måndag 15 april 2013

Hostor i massor

För några år sedan gick vi samman och beställde hostor från Fransens. www.hostaparadise.com och i april stod två stora lådor på trappan.Nog var det spännande att öppna dem.


Här ligger alla hostorna på utebordet innan vi började fördela dem efter önskemål.

Kontakterna med Fransens fungerade alldeles utmärkt men kanske skall man inte vara mer än 10-15 st och bo relativt nära varandra när man sambeställer. Spännande och roligt var det i alla fall och det är ju på erfarenheterna man lär sig :-))

Inlägg av Birgitta H Olsson

3 kommentarer :

 1. Kommer väl ihåg den dagen, det var jobbigt men kul att sortera och namna alla plantor innan fördelningen. Det blev fasligt kallt efter ett tag minns jag också:) /Monne

  SvaraRadera
 2. ** Skrev en kommentar i morse men den försvann **

  Vilken underbar syn för en Hostaholic! Önskar att jag varit där. Sådana paket är bättre upp än julafton.

  Jag har bara goda erfarenheter av Fransen men årets beställning (=HIH-sambeställning) går till Hostaworld. Ser fram emot leverans inom de kommande veckorna. Men denna beställning är något mindre än det som visas ovan.

  SvaraRadera
 3. Ja, den där beställningen kommer jag ihåg, och fick njuta av tack vare ert hårda arbete! Det som kan vara bra att tänka på när de kommer i april eller början av maj, är att de är mer utslagna än vad de normalt är här och att de inte tål frost och inte heller sol och vind initialt. Eftersom jag är en slarver, så tog många av mina plantor då rätt mycket stryk.

  SvaraRadera