tisdag 26 mars 2013

Ett minne från HIH-träffen i Borås 2012

När medlemmar i HIH-gruppen träffades i Borås i november förra året gjorde vi, med hjälp av Anette, precis som för tre år sedan i Växjö. Vi ropade i fröer från USA. www.daylily.com

I slutet av januari kom ett mail från Anette där det stod att läsa:
Nu har fröerna anlänt från dagliljeauktionen i USA.

'Graphic Heart' × probable 2015 intro 10 seeds

'Purple Termite' × 'Mobius Stripper' 10 seeds

'Skin and Bones' × Propeller Beanie' 15 seeds

Totalt blev det alltså 35 frö för en kostnad av 23 dollar inklusive porto. Kostnaden per frö blir 4,30 och vill alla vara med som deltog i budgivningen i Borås blir det 2,67 / per frö. Skall vi göra så att ni bekräftar att ni vill ha frö så skall jag fördela dem så rättvist jag kan?

Till mig i Ödsmål kom sex fröer. Två från varje korsning.

Efter en natt i vatten sådde jag dem. Nu gäller det att vänta och se.


Inlägg av Birgitta H Olsson

7 kommentarer :

 1. Det här är spännande. Jag fick också 6 fröer, men fördelat 2 1 3. Jag sådde mina för ett tag sedan och 4 har kommit upp. Kraftfullast ser den planta som kommit upp av GRAPHIC HEART X probable 2015 intro ut. I år ska det bli kul att se om det har hänt något med fröerna från Växjö (det var väl två år sedan vi sådde dem?) sniglarna levde rövare bland mina så jag är lite osäker på vad som finns kvar. Vi får ha någon slags uppsamling för att kolla hur det gått:-)

  SvaraRadera
 2. Jag fick två av varje alltså sammanlagt sex. 5 av dem kommer jättefint:) /Monne

  SvaraRadera
 3. Här gror det också. Jag beställde lite mer efter Borås, men bara några få i jämförelse med tidigare år ;)

  SvaraRadera
 4. Jag har också sått mina frön men bara 2 har kommit upp.
  Hoppas de andra kommer upp så småningom.
  Viola Gustavsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av mina 6 har ännu inget grott men jag har nyss sått. Sent ute är jag, men jag hoppas de gror ändå.
   Glad Påsk!
   Birgitta

   Radera
 5. Mina låg i vatten länge....

  SvaraRadera
 6. Korsningen med Purple Termite har inte visat sig ännu, de andra har grott.

  SvaraRadera