söndag 23 december 2012

’Night before Christmas’

Den är bara en av många hostor som i sitt namn har ordet christmas. Ett mycket passande namn när vi i HIH-gruppens styrelse så här kvällen före julafton vill önska alla bloggläsare en riktigt God Jul, eller hur?


Hosta ’Night before Christmas blir ca 45 cm hög och hör till de medelstora – stora hostorna. Den är en vävnadsodlad sport av ’White Christmas’ från Machen 1994.

I boken The Color Encyclopedia of Hostas av Diana Grenfell och Michael Shadrack står det att plantan kan bli upp till 75 cm i diameter. Så vid har den inte blivit hos mig men det kanske beror på att jag tagit fasta på en rekommendation från ovan nämnda bok. Författarna föreslår att plantan skall delas relativt ofta för att det vita partiet i mitten på bladen skall få så fina proportioner som möjligt i förhållande till den mörkgröna kanten. Skall jag vara riktig ärlig handlar delningen här hos mig mer om plats än en vit vacker mitt på bladen. Står den för soligt och torrt blir det vita i bladen lätt brunt och fult.

Inlägg av Birgitta H O

En riktigt God Jul!
önskar Ann-Christin, Monica, Georg, Jan, Karin och Birgitta

2 kommentarer :

  1. En riktigt God Jul från mig med! Hos mig blir inte heller Night Before Christmas så stor, jag har flyttat in den i helskugga eftersom den brändes väldigt till och med i halvskugga hos mig. Den har också sportat och gett en jättestor grönbladig sort som är en av mina bästa hostor:-)
    hälsar
    Lotta i Gbg

    SvaraRadera
  2. Jag önskar er en helt underbar och strålande jul!!!!

    SvaraRadera