söndag 30 december 2012

Hosta med ett leende

Jag gillar hostor men även böcker. Att man via nätet enkelt kan få tag på speciallitteratur till rimliga pengar är fantastiskt. Många länder, däribland Storbritannien, har låg eller ingen moms på böcker så det kan man se som en rabatt och finansiering av frakten. Begagnade böcker håller oftast god kvalitet och är mycket prisvärda.

En bok jag köpt på antikvariat på nätet är Nils Hylanders klassiska hostabok från 1954 - The Genus Hosta in Swedish Gardens. I den finns denna bild som åtminstone får mig att dra på smilbanden.


Andra kanske ser mustascher men bilden illustrerar olika typer av hostors bladskaft i genomskärning. Tänk att man ens kommit på tanken att studera detta! Jag nöjer mig med att konstatera att hosta är en växt man blir glad av.

Inlägg av A-C Carlson

8 kommentarer :

 1. ja denna bloggen gjorde mig lika glad som bilden av genomskurna hostablad,,oh så gott att läsa här ,,nu när min trädgårdslängtan har satt in,, tack för en spännande blogg! ha ett gott kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen Monica och välkomna alla övriga sexton följare som bloggen nu har. Borde hälsat er välkomna för länge sedan.
   Gott Nytt År
   Birgitta


   Radera
 2. Det ser verkligen lustigt ut med alla dessa bladskaft i genomskärning;) Hade svårt att se vad det var första gången du visade bilden:)) /Monne

  SvaraRadera
 3. Jag vill önska dig/er en underbart nytt år med många glädjeämnen!!

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Nu har jag också hittat hit! :-)
  God fortsättning!
  nevva (Margit Nevalainen)

  SvaraRadera
 5. Ahh, härligt nevva;) Du är varmt välkommen!/Monne

  SvaraRadera
 6. Väldigt kul sida tycker jag också, dessutom användbar, när man riktigt måste kolla vad det kan vara man har. Kul att det är fler som hittat hit:-)/Lotta

  SvaraRadera
 7. Välkommen Margit - skriver jag också :-))

  SvaraRadera