söndag 18 november 2012

Har ni planterat våriris i höst?

Det  har inte jag men förra året blev det en hel del. Jag fyndade lökar på både Lidl och Hornbach. Om sanningen skall fram så hade jag inga större förhoppningar på att få se några blommor på vårkanten, men ibland så lyckas även billiga investeringar. Även om man inte kan kalla blomningen för riklig så var den minst lika bra som för lökar från mer exklusivt håll.

Iris (Reticulatagruppen) 'Gordon'

Nu brukar dessa irisar sällan bli långlivade i min lerjord. De vill helst ha sommartorka och denna sommar har knappast erbjudit någon torka alls så utsikterna för överlevnad är sämre än någonsin.

Jag köpte även några utblommade krukade våriris för 5 kr/st i våras. Det skall bli spännande att se om de dyker upp till våren. Det är värt att experimentera när det inte kostar så mycket. Kanske finns det kvar några lökar på höstrean?

Inlägg av A-C

3 kommentarer :

 1. Åh så fina, dessa små söta Irisar blir man så himla glad av att se på våren:) Har men dessutom köpt dem så billigt är det ju ännu trevligare;)) /Monne

  SvaraRadera
 2. Absolut trevligt! En del blir inte långlivade, men om de inte kostar så mycket så är det ändå värt det. Vann inte du en påse vintergäcksiris (Iris danfordie) helt nyss:-) /Lotta

  SvaraRadera
 3. Definitivt kortlivade.
  Har man tur återkommer de väl ett par säsonger och då ofta i glesare antal än året tidigare.
  Men precis som Monne skriver ovan, så är det en stor lycka att se dem på våren, så här blev åtskilliga planterade i höst. :)

  SvaraRadera