onsdag 10 oktober 2012

Hur sent på året kan man flytta dagliljor?

Frågor & Svar

HemerocallisFråga: Hur sent på året kan man flytta dagliljor?

Svar: I vårt avlånga land varierar förutsättningarna och därför blir det en viss variation. En generell regel är att det går bra att dela tom augusti månad. Större "klumpar" kan klara av en senare delning medan barrrotade och mindre plantor är mer känsliga och behöver längre tid att etablera sig.

Vad är den regionala skillnaden och vilka är era erfarenheter?

3 kommentarer :

 1. Jag har flyttat/planterat om dagliljor i september (zon 1) men det är lite större "ruggar". Senare vill jag inte chansa. Barrotade som jag beställer utomlands vill jag ha i början av mars för de planterar jag i krukor och driver inne med belysning för att på så sätt ha bra plantor att placera ut när nattfrosten är över:)/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag delar aldrig dagliljor efter 1 september. Hos mig i z 3 riskerar de att ruttna eller inte hinna etablera sig innan kylan kommer. Dagliljor behöver rätt varm jord för att etablera sig.
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Flyttat hela ruggar har vi gjort till mitten av september, här i snäll zon 3 MEN delar gör jag bara på våren och fram till slutet av juli.
  Karin //

  SvaraRadera