söndag 14 oktober 2012

HIH-träffar i norr 2012 - del 1

Första träffen för året skulle ske den 2 juni mellan kl.12–15 hos mig i Hörnett (Ångermanland). Det är i samband med Ginnas växtmarknad som bara ligger 50 m från mig. Växtmarknaden är alltid första helgen i juni och då har vi samtidigt visning av våra trädgårdar. Denna gång var dock grinden mellan våra trädgårdar stängd – jag låg i feber. Tråkigt som bara den men inget att göra åt. Det blev alltså ingen träff hos mig.


Den första träffen blev därför den 25 juli kl.14–20 hos mig. Jag hade räknat ut att de tidiga dagliljorna och några iris skulle stå i blom då, dessutom skulle hostorna visa sig i sin prakt och mycket riktigt blev det så. 

Efter att vi kikat runt i trädgården och handlat, bjöd jag på fika och vi beslöt att åka hem till Inger och Claes och vandra runt i deras trädgård. Mitt starkaste minne från deras trädgård blev den vackra voljären som Claes gjort. En sådan vill jag ha…se, där kom de där orden som vi så ofta använder – ”vill ha” *ler*

Efter det besöket så var det bara att fortsätta till Maud. Även hos henne blev det växtförsäljning som avslut på besöket. Maritza, Hasse och jag åkte sedan och käkade, sedan blev det en liten runda till hos mig och så var träffen slut.

Fortsättning följer.

Inlägg av Bitte Nilsson

Bilden är från HIH-träffen som vi hade i Bohuslän för ett par år sedan eftersom Bitte glömde bort kameran i somras.

3 kommentarer :

  1. HIH-träffarna brukar ju vara mycket trevliga och där kan vi verkligen få frossa i prat om våra favoritväxter:) Att vi ofta använder de två orden "vill ha" är nog ingen överdrift precis:) Men det är lätt att väcka detta habegär när man får lov att se andras trädgårdar och inspireras av deras lösningar och kreativitet, framför allt ser man ju alla dessa blommor som man själv inte har och "vill ha":))/Monne

    SvaraRadera
  2. Tack för inblicken i vad ni haft för er i sommar! Ibland är det synd att vårt land är så avlångt så man inte kan delta. Besök i andras trädgårdar tycker jag är bland det trevligaste som finns och allt som oftast blir man då frestad och VILL HA.

    SvaraRadera
  3. Ja, vad trevligt att läsa om era träffar! / Lotta

    SvaraRadera