torsdag 13 september 2012

Remonterar dagliljor i Sverige?

Många dagliljor anges vid registreringen hos AHS (American Hemerocallis Society) som remonterande. Vad är era erfarenheter av återblommande dagliljor i vårt klimat? Jag har hört att tidigblommande H. dumortieri, tuvdagliljan, kan ha ett andra flor men aldrig sett det själv. Jag har några långblommande (juli-frost) men inga som blommar om. Är vår säsong för kort? 
'Joan Senior'
- en daglilja som sägs remonteraInlägg av A-C 


6 kommentarer :

 1. Jag har ingen egen erfarenhet av detta, men råkade faktiskt läsa om en remonterande daglilja i Malmö i ett blogginlägg nyss. Dagliljan är av okänd sort,http://annavattenkannastradgard.blogspot.se/ inlägg från 14/9.
  Hälsningar Nora

  SvaraRadera
 2. Jag har ny blomning på Citralt just nu. Trevligt. Annars tycker jag omblomningen ofta kommer för sent, det är för kallt för att blommorna skall utvecklas bra. Har en onamnad apelsingul sort som blommar om direkt, dvs den sänder upp nya stjälkar hela tiden. Det är ju verkligen en bra egenskap här.

  SvaraRadera
 3. Har ingen daglilja som remonterar så jag har ingen erfarenhet, men har en som fortfarande har riktigt många knoppar som ännu inte slagit ut och som brukar blomma tills frosten kommer. Den heter 'Final Touch'.
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Undrade just om Final Touch inte är en sk budbuilder? Det ser ut som om den gör små nya knoppar i toppen...

  SvaraRadera
 5. "Budbuilder" - ett nytt begrepp för mig. Vad betyder det? Nya knoppar efter vad?
  /Eva B

  SvaraRadera
 6. 'Bitsy' är bland mina första, mittersta och sista att blomma. Fortfarande knoppar på G.
  Har flera st. nu med knoppar, får kolla namnen i morgon.
  Karin i Marum //

  SvaraRadera