torsdag 9 augusti 2012

Deadheadar ni?


Jag tar en runda varje förmiddag då jag tar bort gamla överblommade dagliljeblommor. 


Det är rätt trevligt, dagliljorna är ju så olika dag för dag, så den där rundan gör att man inte missar om det kommit någon ny. Jag sparar i princip inga frökapslar så jag tycker att det känns bra att ta bort. Jag tycker det är snyggare, plus att en fördel är att stängel inte blir så tung nu när det regnar en del. Det blir rätt många hinkar till komposten:-) 

Inlägg av Lotta B

5 kommentarer :

 1. Ja det gör jag, kanske inte varje dag på alla men inför besök så går jag alltid och plockar:) Igår höll jag på i två timmar för att få av alla "döingar" innan "öppen Trädgård" började. /Monne

  SvaraRadera
 2. Nix... Här plockas inget överblommat bort... Och blir det frökapslar på någon tar jag vara på dom... Man vet aldrig vad insekterna mixat ihop... :)

  SvaraRadera
 3. Det blir så mycket finare när man plockat bort det vissna. Jag är dock sällan så så duktig att jag samlar upp dem utan brukar hysta tillbaks dem ner under bladverket.

  Är också imponerad av hur mycket färgämne det är i blommorna framförallt de röda. Ibland ser det ut som blodfläckar lite här och var innan man kommer på att det kommer från dagliljorna.

  SvaraRadera
 4. Jo jag städar också, men mest när jag får besök ;)
  Försöker knipa av dem efter frökapseln, vill ju ha frö också.

  SvaraRadera
 5. Ja, det gör jag men än så länge blir det en dryg handfull behövs alltså ingen hink. På trädgårdsvisningen i söndags så blev det mkt fnitter när en gick kring med gult frömjöl på näsan efter att kollat om en daglilja blommade!!

  SvaraRadera