tisdag 10 juli 2012

Spännande dagliljeknoppar.

En regnig helg i november för snart två år sedan träffades 8 riktigt växtintresserade medlemmar på Everdals Vandrarhem i Växjö för att prata om HIH-växter och umgås.  
Innan vi gick till sängs den lördagen var vi, tillsammans med Anette Nilsson, inne på dagliljeauktionen www.daylily.com och ropade in fröer av intressanta korsningar. Hybridisören vi köpte av tyckte det var roligt att höra om vår gemensamma kvällsauktion och att de flesta hade bjudit för första gången, så hon lovade att skicka med lite bonusfrö.


Fröerna från auktionen fick jag under vårvintern 2011. Resultatet blev 8 fina plantor som just nu står på tillväxt i grönsakslandet.  Fem utav plantorna kommer med knopp och det skall bli så spännande att få se hur blommorna ser ut. Någonstans i bakhuvudet har jag minne av att ha hört att det kan ta något eller några år innan blomman visar sitt riktiga jag, men ….

 
Så fort knopparna slagit ut återkommer jag med bilder så ni får se de fina blommorna. :-)
Inlägg av Birgitta H Olsson


3 kommentarer :

  1. Har ju också plantor från samma träff:) Ska verkligen bli spännande att se blommorna:)

    SvaraRadera
  2. Imponerad över storleken. Jag skäms över att mina "syskon" till dina plantor fortfarande inte hunnit ut i rabatten utan fortfarande är krukade. Det skall bli spännande att se vilken variation det blir mellan de olika frösådderna.

    SvaraRadera
  3. Åh, vad roligt! Mina plantor är verkligen inte i blombart skick utanb de som inte sniglarna tagit är bara små plantor. Jag ser verklgien fram emot blomfoton! /Lotta

    SvaraRadera