söndag 8 juli 2012

Skägglösa irisar


I år har de skägglösa irisarna blommat väldigt länge. Jag har upptäckt att Sibtosorna (korsningar med olika namnsorter i Sibiricagruppen och Iris setosa) varit mycket långblommande, de har blommat i 4 veckor vilket jag tycker är lång tid för en perenn. Jag har många olika sorter men vill i dag slå ett extra slag för


 ’Sibtosa Queen’ (Tamberg -01)

  

 och ’Butterfly Fountain’ (Tamberg -00) som jag haft i många år.

  

’Sibtosa Queen’ har stora , 13-15 cm, rosalila / vita blommor på höga stjälkar. ’Butterfly Fountain’ har små vita blommor i massor. 

Ni måste absolut skaffa fler Sibtosor! 
Det finns massor av sorter hos Tambergs, jag får anledning att återkomma. Ler 

Inlägg av Lotta Bernler


3 kommentarer :

 1. Håller med dig Lotta, de är underbara:)

  SvaraRadera
 2. Vackra var och en för sig och kombon elegant. Fyra veckors blomning låter heller inte helt fel.

  SvaraRadera
 3. Vad bra nu fick jag lära mig något nytt :-) Sibtosa, värt att spana efter helt klart, Butterfly Fountain var ljuvlig ! Har konstaterat att mina frösådda Iris setosa också har blommat i ca 4 veckor nu, och verkar hålla på ett tag till. Kanske beror det på det svala vädret i år. Även Iris sibirica har stått väldigt länge.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera