söndag 29 juli 2012

Mer om frösådda dagliljor - Växjöträffen

Som Birgitta H Olsson berättade om i ett tidigare inlägg så var även jag med på HIH-träffen i Växjö för två år sedan då vi beställde dagliljefröer från USA. Nu har en del av dessa börjat att blomma :-) Det kan skilja enormt mycket från planta till planta även om det är samma korsning. Det är som med oss människor, barn med samma föräldrar kan ju se helt olika ut. Här är den fröplanta av korsningen ’Concorde Nelson’ x ’Taco Twister’ som först slog ut.


Här är den andra. Som ni ser är det en väldig skillnad.


Inlägg av Monica Hermanson

När vi ändå är inne på det där med frösådda dagliljor passar jag, Birgitta, på att lägga in bilderna jag lovade er i ett tidigare inlägg. Något namn har jag inte för jag lyckas inte tyda den enda namnlappen jag hittar. Troligen har fåglarna tagit de andra. Har jag tur så finns de nertryckta i jorden. I så fall kommer de nog fram när jag gräver upp plantorna.
3 kommentarer :

 1. Intressant att se hur olika det kan bli. Den översta tycks ha mycket av 'Taco Twister' i sig. Syskonet under ser lite mer blygsamtut. Skall bli spännande att se hur de utvecklas och även hur de resterande i syskonskaran ser ut.

  SvaraRadera
 2. Mina som jag sådde är inte i närheten av att blomma. De var rätt stora förra sommaren, men sniglarna tog hårt på dem i våras. Nu har jag planterat ut det fåtal som är kvar i rabatter. Den första och den tredje ser utmärkta ut. Hoppas de har bra egenskaper också:-)
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Kul! Mina hade det svårt i våras och många blev uppätna av sniglar. Jag har trots allt klarat några, men de blommar definitivt inte i år (förhoppningsvis nästa:-) Hoppas dina blir bla palntor. Jag har ett par som jag nu funderar på att lägga på komposten, eftersom de aldrig blir riktigt bra.
  Lotta B

  SvaraRadera