fredag 6 juli 2012

Första beställningen från Frankrike


Varje år sambeställer jag och några andra dagliljor från Bourdillon. De har annat också men det är främst dagliljor vi köper. Första gången jag beställde var för ca 3 år sedan, tidigt på våren och när första blomman slog ut i juli fick jag nästan en chock för jag hade aldrig sett en så stor blomma förut och min lycka var total. Den är 90-120 cm hög och blomman är nästan 30 cm i diameter. 
Connell från USA lanserade den redan 1952, tänk om jag vetat om den tidigare :-)
Hemerocallis 'Marse Connell' - Spindelform


Inlägg av Monica Hermanson

3 kommentarer :

 1. Det är så kul när beställningarna börjar blomma. Hon ser härlig ut på din bild, men det är så svårt att förstå hur stora de är. Jättebra att få lite info också:-)

  SvaraRadera
 2. Den kanske blommar när ni har HIH träff nästa helg?
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis blommar den då Birgitta, det är i alla fall stor chans:)

   Radera