fredag 29 juni 2012

"Dog" gjorde gruppen inte

även om det periodvis var väldigt nära eftersom vi under lång tid saknade både ordförande och valberedning.
Efter årsmötet 2012 har HIH-gruppen fått ny ordförande, ny sekreterare och ny kassör. Flera utav de ’gamla’ styrelsemedlemmarna finns kvar med på andra poster. Exakt hur styrelsen är sammansatt hittar du på vår hemsida.
Frågan om hur vi skall bära oss åt för att engagera och nå ut till så många som möjligt av gruppens medlemmar, från Skåne i söder till Lappland i norr, kom upp på årets första styrelsemöte. Eftersom vi bor utspridda över hela landet tror vi (styrelsen) att bästa sättet är via nätet. Tillfällen då vi får möjlighet att träffas i verkliga livet får ordnas mer regionalt.
De senaste åren har HIH-gruppen varit dålig på att uppdatera sin hemsida och minst lika dålig på att ha ett aktivt forum. Det vill vi nu råda bot på genom en ny, både mer innehållsrik och mer informativ hemsida, en blogg istället för ett forum och en e-postlista, att som medlem kunna ansluta sig till.
Ann-Christin Carlson, vår nya ordförande har under våren lagt ner mycket arbete på hemsidan. Färdig är den inte, det blir den nog aldrig :-) men väldigt fin, tycker jag. Hon har gjort ett fantastiskt jobb.

Birgitta H Olsson heter jag som skriver detta och det är jag har lovat administrera bloggen.  En blogg vi hoppas många av HIH-gruppens medlemmar vill vara med som ’gästbloggare’ på genom att skicka text och bilder till mig som jag gör ett blogginlägg utav. Inlägg som alla kan läsa, kommentera och ställa frågor om. För att göra det måste man inte vara medlem, men för att vara med och blogga är medlemskap ett krav.

Förhoppningsvis når vi ut till så många som möjligt med samma trädgårdsintresse. 
Att bloggen blir roligare än forumet är också något vi verkligen hoppas på.

Börja redan nu med att skicka in bilder på och texter om era favoriter bland HIH-växterna.3 kommentarer :

 1. Kul att HIH-gruppens nätsidor blir aktiva igen, har faktiskt saknat dom!
  Det enda som jag styäller mig frågande till är inställningen att vi ska aktivera oss "live" mera lokalt. Jahapp, hur gör man det när man som jag tydligen är ensam medlem på Gotland!? Ska jag ordna träffar och samkväm med mig själv? *fniss*
  Skämt å sido, så är det lite trist att det inte finns några fler medlemmar här, men jag har ju mina trädgårdsentusiaster - och dom gillar ALLT! :-)

  SvaraRadera
 2. Vi är nog många som gärna tar en tur till Gotland och då kanske man kan tänka sig en liten "miniträff"?

  För en rikstäckande grupp kommer nätet att vara en viktig kommunikationskanal. Tillfällen då vi får möjlighet att träffas IRL blir grädde på moset.

  SvaraRadera
 3. Susie, det vore trevligt om du ville bidra med några inlägg på bloggen :-). Vet att du har många fina dagliljor och iris.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera